1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Inställningar" i vänstermenyn.

Under rubriken "Organisationsinfo" finns föreningens organisationsuppgifter det vill säga, namn, organisationsnummer, plus-/bankgiro-konto, ordförande, kassör, Fortnox-användare samt e-bokföringskontakt. Ordförande och kassör måste ha e-postadresser registrerade i IdrottOnline. Vill man uppdatera organisationsinformationen klickar man på knappen "Redigera organisationsinfo".

Under rubriken "Betalsätt" väljer man vilket/vilka betalsätt man ska använda i föreningen. Manuell betalning kommer automatiskt vara ikryssad. För att använda något av de andra betalsätten, Varukorgen, Fortnox eller Swedbank e-bokföring, måste man godkänna dessa individuella avtalsvillkor och sedan klicka på knappen "Spara valda betalsätt".

Om du väljer att använda Varukorgen för avgiftshantering kommer en ruta upp. I denna ruta kan du välja att fylla i två extra e-postadresser, utöver kassören, ordföranden och föreningens kontaktmejl, som du vill ska få e-postutskick från PayEx då utbetalningarna är gjorda. Som informationen säger så sker utbetalning från PayEx 6-12 dagar till det bank-/plusgiro som är registrerat på organisationen.

När man lagt till eventuella e-postadresser så klickar man på knappen "Spara e-postadresser".

Under rubriken "Bokföring" aktiverar man den bokföringstjänst man vill använda. För att kunna aktivera Fortnox måste man ha en Fortnox-användare angiven i IdrottOnline.