Ändra till blocks-design i arbetsrum

Innan förbundets startsida publiceras med den nya blocks-designen måste ni även implementera detta i alla era arbetsrum. Det går inte att bara använda blocks-design på startsidan och låta arbetsrummen köra i den gamla designen.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Gå till resp. arbetsrum (startsidan för arbetsrummet kommer till en början inte ha någon CSS) och klicka på "Alla egenskaper".

4. Gå till fliken Design och klicka på knappen "Uppdatera design utan att publicera sidan".

5. Klicka sedan på "På sidan-redigering" och ni kan nu se arbetsrummets startsida med sin grundläggande CSS.

6. Det är även möjligt att klicka i  "Ärv design från förälder" (se bild i punkt 4), vilket gör att alla designegenskaper under fliken Design ärvs från förbundets Startsida.

Från detta läge arbetar ni precis likadant med innehållsytor och blocks som på Startsidan. Läs mer i dessa guider: