IdrottOnline
Servicecenter

Arbeta med Innehållsytor

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på knappen för redigering och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan.

4. Välj fliken "Design" och se stycket som heter "Layout startsida".

5. Flexibiliteten kring blocks innebär att ni kan använda hur många blocks ni vill i resp. innehållsyta. Det finns 8 innehållsytor:

• Innehåll ovanför sidhuvud
  • Innehåll under meny
  • Primärt innehåll
  • Sekundärt innehåll
  • Innehåll under sida
  • Anslagstavla
  • Innehåll ovanför sidfot
  • Sidfot

Dessa 8 ytor kan användas i tre layouter: 3 kolumner, 2 kolumner och 1 kolumn, se bild ovan. Det är endast de fyra färgade innehållsytorna i bilderna ovan som kan ändra placering. Resterande är fasta. Standard är layouten med 3 kolumner men ni byter detta lätt i egenskapen "Layout startsida". Vill ni se hur ändringarna slår igenom använder ni knappen "Uppdatera design utan att publicera sidan" och då växlar sidan till "På sidan-redigering". Ni kan även klicka på "Växla förhandsgranskningsläge" uppe till vänster på sidan för att se hur sidan kommer se ut utanför Redigerarläget: