1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.


Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.


2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kalendrar" i vänstermenyn.


4. Klicka på kalendern som du önskar redigera de förvalda inställningar på. 

5. Klicka på "Redigera" till höger på sidan. 6. Till höger kan man nu göra förval för aktiviteterna i kalendern. När man gjort sina inställningsval så klickar man på "Spara".


Förvald aktivitetstyp innebär att den aktivitetstyp som har valts är förvald när man skapar en ny aktivitet. Men man kan självklart ändra till en annan aktivitetstyp också.

Förvalda grupper innebär att de gruppmedlemmar från den grupp/de grupper som har valts automatiskt finns med som deltagare på aktiviteterna. Men man kan självklart lägga till och ta bort deltagare manuellt från aktiviteterna också. Observera att om en ny person läggs till i gruppen så kommer den personen endast med i aktiviteter från och med datumet som denne lades till i gruppen. Och om en person tas bort från gruppen så kommer den personen bli borttagen från aktiviteterna som är från och med datumet som denne blev borttagen från gruppen.

Förvalda ledare innebär att man kan lägga till personer som automatiskt kommer att så med i alla aktiviteter och då vara markerad som ledare. Men man kan självklart lägga till och ta bort ledare manuellt från aktiviteterna också.