Skapa arbetsrum för distrikt (Förbund)

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

Skapa arbetsrumslista

1. Markera i navigationsfönstret den plats där ni vill att arbetsrumslistan ska skapas under (ex. startsidan) genom att klicka på dess namn.

2. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och sedan på ”Ny sida”.

3. Klicka på boxen ”Arbetsrumslista” och namnge arbetsrumslistan.

4. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.

Skapa arbetsrum

1. Markera arbetsrumslistan navigationsfönstret genom att klicka på dess namn.

2. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och sedan på ”Ny sida”.

3. Välj "Hemsida för distrikt" i rullistan för vilket typ av arbetsrum som ska skapas.

4. Namnge arbetsrummet.

5. Klicka på "Skapa".

6. Markera det nya arbetsrummet i navigationsfönstret.

7. På höger sida klickar ni sedan så att ni är inne under redigerarläget "Alla egenskaper" som har följande symbol:

8. Stå under fliken "Konfigurera arbetsrum".

9. Klicka på "Redigera organisationer".

10. Ett popup-fönster visas där man väljer SDF i rullistan.

11. När man valt SDF klickar man på "Spara".

12. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.