För att kunna administrera föreningens domäner på IdrottOnline så behöver man ha rollen ”Huvudadministratör”. Inne i domänhanteringen kan du lägga in en egen domän för er förenings hemsida, men också egna domäner och snabbadresser för era arbetsrum.

Om ni vill använda en egen domän så är det första ni behöver gör är att kontakta er domänägare och lägga in dessa DNS-inställningar:

CNAME: peka.idrottonline.se för www.erdomän.se (med www)
A-pekare: 174.129.25.170 för erdomän.se (utan www)

A-pekaren behövs endast om ni vill kunna gå in på er hemsida utan www.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Domänhantering" i toppmenyn.
3. Klicka på "Start" i vänstermenyn.

4. Klicka på knappen "Lägg till domän för organisation".

5. Fyll i domännamnet i fältet "Domännamn".

6. Den första domänen man lägger till markeras automatiskt som huvuddomän. Vill man lägga till någon annan domän som huvuddomän senare så markera man rutan "Huvuddomän" då.

7. Har man ladda upp certifikat sedan tidigare kan man välja bland dessa i rullistan i fältet "Certifikat".

8. När man fyllt i domänen klickar man på "Spara".

9. Domänen visas nu i listan längre ner på sidan.

• Domänen som är huvuddomän har en grön tumme upp i fältet "Huvuddomän".
  • Domän som har korrekta DNS-inställningar har en grön tumme upp i fältet "DNS Korrekt".
  • Domän som har felaktiga DNS-inställningar har en röd tumme ner i fältet "DNS Korrekt".
  • Domän som har godkänt certifikat uppladdat har en har en grön tumme upp i fältet "Certifikat".
  • Domän som inter har godkänt certifikat uppladdat har en har en röd tumme ner i fältet "Certifikat".
  • Man ser när domänerna blev sparade i fältet "Sparad datum".