Redigera formulär

För att lägga till formulärelement i formuläret så gör enligt följande.

För information kring att skapa ett formulär, se lösningen "Redigeraläget -> Formulär -> Skapa formulär".

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna upp resursfönstret.

4. Öppna gadgeten som heter "Formulär". Om den inte finns inlagd i ert resursfönster lägger ni till den. Information om hur man gör detta finns i lösningen ”Redigeraläge – Gadgets”.

5. Välj den mappen som formuläret ligger i och klicka på menyknappen till höger om formuläret.

6. Klicka på "Redigera".

7. Formuläret öppnas då upp i redigerafönstret i mitten av skärmen.

8. I de två översta fälten kan man fylla i en titel för formuläret som ska visas på hemsidan samt en beskrivning av formuläret.

9. Nedanför textfälten kan man lägga till formulärelement.  Man kan lägga till formulärelement från gadgeten "Formulärelement" genom att dra och släppa dessa i rutan.

10. Man kan också lägga till formulärelement genom att klicka på knappen "Bläddra".

11. Och därefter välja vilket formulärelement som man vill infoga genom att klicka på det.

12. När man har lagt till ett element så kan man också redigera det genom att dra muspekaren över elementet och klicka på menyknappen.

13. Klicka därefter på ”Redigera”.

14. Då kommer ni till denna vy och kan ändra inställningar så som etikett, hjälptext och välja validatorer (kontroller) för elementet.

15. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.

För att ställa in inställningar på formuläret så gör enligt följande.

1. Välj den mappen som formuläret ligger i och klicka på menyknappen till höger om formuläret.

2. Klicka på "Redigera".

3. Välja att redigera under "Alla egenskaper" genom att klicka på knappen upp till höger så att den har tre punkter med tre streck bredvid.

4. Under fliken ”Innehåll” så kan man ändra uppgifter så som titel, beskrivning, bekräftelsemeddelande, länka vidare användarna till annan sida när formuläret är inskickat. Man kan också lägga in meddelande efter postning av formuläret, tillåta anonyma postningar (ingen inloggning krävs), tillåta flera postningar från samma IP/cookie, tillåta access till data i formuläret via Service API:et samt ändra formulärelementen.

5. Under fliken ”Inställningar” så kan man ändra och lägga till e-postadresser och webbadresser. Förslag på e-postadress som man kan lägga till som ”från”-adress är noreply@idrottonline.se.

6. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.