IdrottOnline
Servicecenter

Google Analytics

För att få tillgång till besöksstatistik men också statistik som visar vilka sidor på er hemsida som får mest klick så kan ni koppla ett Google Analytics-konto till er IdrottOnline-sida.

För att göra detta så behöver ni först ha skapat upp ett Google-konto. För mer information om hur man skapar ett Google-konto samt registrerar sig för Google Analytics kan ni hitta här: https://www.google.se/analytics/

När ni har registrerat er för Google Analytics så kommer ni få ett ID för webbplatsprofil. ID har följande format: UA-XXXXX-Y där ”X” motsvarar ert kontonummer och ”Y” motsvarar ert profilnummer.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan.

4. Klicka på fliken "Grundinställningar".

5. Skrolla ner till Google Analytics. Där fyller man i ID:et i fältet.

6. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.

Har ni frågor om hur man administrerar Google-kontot eller hur funktionerna i Google Analytics fungerar så hänvisar vi er till Googles supportavdelning för hjälp.