1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Se till att stå på föreningens startsida.

5. Välja att redigera under "Alla egenskaper" genom att klicka på knappen upp till höger så att den har tre punkter med tre streck bredvid.

6. Klicka på fliken "Grundinställningar".

7. Skrolla ner till rubriken "Gräsroten".

8. Klicka på "Klicka här".

9. Ett popup-fönster öppnas. Skriv in föreningens namn i sökfältet och klicka därefter på sökknappen.

10. Längre ner på sidan visas sökresultatet.

11. Klicka på "Visa banners" för den förening som du önskar få banners till.

12. Skrolla ner i rutan och klicka på den banner som man önskar använda.

13. Skrolla upp igen och kopiera koden som visas i rutan högst upp i popup-fönstret genom att klicka på knappen "Kopiera till urklipp".

14. Gå tillbaka till IdrottOnline-sidan. Skrolla upp till rubriken "Anslagstavla".

15. Klicka på "HTML" i den nedre rutan "Plats för annonser längst till höger på sidan".

16. Klistra in länken som du tidigare kopierade från Svenska Spels hemsida.
17. Klicka därefter på "Uppdatera".

18. Bannern visas nu i rutan.

19. Klicka på "Publicera?" och därefter "Publicera"/"Publicera ändringar".

20. Bannern är nu tillagt i anslagstavlan på hemsidans startsida.