1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera nyhetslistan som ni vill publicera nyheten i genom att klicka på dess namn i strukturträdet i navigationsfönstret.

5. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och välj ”Ny sida”.

6. Välj sidtyp "Nyhet" och namnge nyheten.

7. Nästa steg är att skriva nyheten, det kan du göra direkt på sidan genom att klicka i något av fälten.

8. Under redigerar-fliken "Alla egenskaper" kan man även ordna med inställningar så som att schemalägga nyheten eller att stänga av kommentarsfunktionen.

9. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" för att spara inställningarna.