1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.


Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.


4. Klicka på "Lägg till medlem" till höger på sidan.


Man kan lägga till en utländsk person med både fullständigt och ofullständigt personnummer. Detta för att man ska kunna fylla i fullständiga personnummer på personer som är bokförda i annat land än Sverige men ändå har ett svenskt personnummer. 


5. Om man har en utländsk medlem som endast har födelsedatum (alltså inget personnumret) så fyller man i födelsedatumet och bockar sedan i rutorna "Ofullständigt personnummer" och "Utländsk person". Uppgifter så som namn och adress fyller man i manuellt och man behöver även välja en nationalitet.

6. Om man bara kryssar i "Utländsk person" så förväntas man även skriva i de fyra sista siffrorna i personnumret, detta använder man om en person med svenskt personnummer är bokförd i annat land. Uppgifter så som namn och adress fyller man i manuellt och man behöver även välja en nationalitet.

7. Klicka på "Nästa" när du fyllt i uppgifterna.Det krävs alltså alltid minst ett födelsedatum, och det är först efter att man fyllt i födelsedatumet som man får möjligheten att välja om personnumret ska vara fullständigt eller inte.


8. Här kan man nu lägga till information så som telefonnummer, e-postadress och även skicka ut inloggningsuppgifter. 

9. Klicka på "Spara". Medlemmen är nu tillagd.