1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Står man under "Förening" så lägger man till medlemmen i föreningen och kan markera medlemmen aktiv i flera olika idrotter. Står man under en sektion så lägger man till medlem i föreningen och per automatik blir personen markerad som aktiv i idrotten.

5. Klicka på "Lägg till medlem" till höger på sidan.

6. Fyll i fullständigt personnummer så hämtas namn och adress automatiskt från Skatteverket.

7. Klicka på "Nästa".

8. Här kan man nu lägga till information så som telefonnummer, e-postadress och aktiv i idrott (om man lägger till via föreningsläget).

9. Klicka på "Spara". Medlemmen är nu tillagd.

Har man inte tillgång till personens fullständigt personnummer så fyller man i födelsedatumet och bockar sedan i rutan "Ofullständigt personnummer".
Har personen inte ett fullständigt personnummer och utan är utländsk så fyller man i födelsedatumet och bockar sedan i rutorna "Ofullständigt personnummer" och "Utländsk person".

Uppgifter så som namn och adress behöver då fyllas i manuellt. Om personen har markerats som utländsk person behöver även en nationalitet att väljas.
Ska en medlem stå som ”Prova-på-medlem” så bockar man i den rutan innan man går vidare.

När man fyllt i fälten så klickar man på "Nästa"-knappen för att komma vidare.

Observera att en svensk medlem med ofullständigt personnummer inte är LOK-stödsberättigad vilket gör att föreningen inte kan få LOK-stödsbidrag för denna medlem. Är personen utländsk så är medlemmen LOK-stödsberättigad.