Först måste man logga in och välja organisation samt öppna en grupp, därefter följer man stegen nedan.

1. Under fliken ”Meddelande” kan man se skickade meddelanden inom gruppen samt skicka ut meddelanden.

2. För att skicka ett meddelande till gruppens medlemmar, klicka på plustecknet uppe till höger.

3. Är det första gången som ni använder SMS-grupp så behöver användarvillkoren godkännas. För att godkänna, klicka på ”Godkänner”. Har man redan aktiverat SMS-grupp så behöver man inte godkänna några villkor utan man kommer direkt vidare.

3. Skriv meddelande i fältet.

4. Klicka på ”Skicka”.

5. SMS:et är nu utskickat till gruppens medlemmar och kan ses direkt på skärmen under fliken ”Meddelande”.

Observera att gruppens medlemmar behöver ha ett mobilnummer inlagt i IdrottOnline för att kunna få och skicka meddelanden i SMS-gruppen.