1. Klicka på "Betalstatus" i vänstermenyn.

2. Klicka på "Ny betalning".

3. Välj för vilka medlemmar avgiften gäller i fältet "Medlemmar". Välj sedan vilken avgift som ska aktiveras i fältet "Avgifter".
4. Fyll i de övriga fälten "Status", "Förfallodatum" och "Benämning".  Exempel på benämning för avgiften är vilket år eller termin det gäller.

5. Klicka på "Nästa" när alla fält är i fyllda.

Status kommer per automatik vara inställd på "Utskickad". Detta betyder att ett betalutskick kommer skapas och skickas ut till mottagarna för betalning. Om det är så att ni redan fått pengar kontant eller på ert konto, välj att klicka i "Betald". Då kommer inget utskick ske.

6. I nästa steg ser du en sammanfattning över vem som kommer få vilken avgift. Om du vill göra ett e-postutskick, klicka i rutan "Skicka e-post".

7. Klicka sedan på "Nästa" och en ny betalning skapas.

8. Klicka sedan på "Slutför".

9. Under "Betalstatus" kommer du sedan se avgifterna du nyss skickat ut.