Att betala med Varukorgen betyder att personen får avgiften skickad till sin personliga varukorg i IdrottOnline.
Medlemmarna måste ha inloggningsuppgifter i IdrottOnline för att kunna använda Varukorgen som betalningssätt.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Avgifter" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Skapa avgift".

5. Fyll i uppgifterna. När ni skapar avgifter ska ni skapa generella avgifter, dvs. döp de INTE till en specifik period då detta skrivs in i ett senare skede.

6. När du skapar avgiften, välj "Varukorgen" under "Hantering av avgifter".

7. Välj vilket betalsätt ni vill använda. Man kan välja både direktbetalning och kortbetalning.

Direktbetalning

För medlemmar som är anslutna till internetbanken hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. När medlemmen väljer att genomföra ett köp skickas denne till sin internetbank där de får logga in på vanligt sätt. Pengarna dras direkt från medlemmens konto i samband med att de godkänner transaktionen.

Bank/Kreditkort

IdrottOnline accepterar VISA och MasterCard. Medlemmen registrerar vid betaltillfället kortnummer, kortets giltighetstid samt kortets CVV2/CVC-kod. Pengarna dras direkt från medlemmens konto i samband med att de godkänner transaktionen. All information rörande transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade, dvs. mycket säkra.

IdrottOnlines samarbetspartner för kort- och direktbetalning är Pay-Ex.

7. Klicka på "Spara avgift".