1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

Ändra blockets inställningar/egenskaper

3. Eftersom de flesta blocken har egna inställningar (liknar de inställningar som fanns under fliken Boxinställningar i gamla designen) kan ni testa att ändra dessa genom att föra musen över blocket (en grön ram visas runt blocket) och klicka på blockets meny i högra övre hörnet och därefter på "Redigera".

4. Då visas först blockets innehåll i alla möjliga varianter av bredd. Klicka på "Alla egenskaper" uppe till höger.

5. Ändra egenskaperna vid behov och klicka "Publicera" för att se de nya inställningarna slå igenom (det är inget problem att publicera blocken i den nya designen, det är endast Startsidan som inte ska publiceras förrän den är klar).

6. Nu visas återigen blockets innehåll i alla möjliga varianter av bredd. Klicka på länken "Tillbaka" för att komma till startsidan och få en överblick hur blocket ser ut med de nya inställningarna.

Alla block går att dra och släppa till alla innehållsytor och även inom en innehållsyta om ni vill ändra ordning på blocken. På så sätt kan ni testa var blocket passar bäst på sidan. När ett block är skapat i en innehållsyta kan ni även testa att ändra blockets storlek (anges i procent) via menyn.

Ändra blockets storlek

7. Klicka på blockets meny och sedan på "Visa som:". Som standard är blockets storlek inställd på det val som passar innehållsytan bäst. Prova någon annan storlek för att se skillnaden. Blocket ändrar då utseende och detta möjliggör att placera flera block bredvid varandra i en innehållsyta som är tillräckligt stor. Väljer ni en för stor storlek på blocket som inte passar i innehållsytan kommer blocket gå utanför innehållsytans kanter. Välj då en annan storlek istället.

8. Använd alltid knappen "Växla förhandsgranskningsläge" för att se hur sidan skulle se ut publikt om den publicerades. Utseendet i förhandsgranskningen kan skilja sig något från vyn "På sidan-redigering" när alla linjer från innehållsytor m.m. försvinner.