När väl layouten är bestämd på startsidan är det dags att fylla innehållsytorna med innehåll och till detta använder ni blocks. Alla innehållsytor ligger under fliken Innehåll på Startsidan men det är enklast att lägga till blocken direkt i vyn "På sidan-redigering", dit ni kommer när ni klickar på länken "Redigeraläget". Då ser ni lättare vart blocken hamnar. Dock finns det fler egenskaper att använda under fliken "Innehåll" tex om en innehållsyta ska ärvas till undersidor, bakgrundsbild i sidhuvud/sidfot m.m.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Klicka på länken "skapa ett nytt block" i den innehållsyta där ni vill lägga till ett block.

4. Ange namn för blocket (kommer inte visas för besökare på hemsidan) och klicka sedan på vilken typ av block ni vill lägga till.

5. Ange ev. rubrik (kommer visas överst i blocket på hemsidan). Lämna tom om blocket inte ska ha en rubrik. Ange sedan de specifika inställningar som aktuellt block har. I detta exempel används blocket "Vanlig webbyta block" och har endast två egenskaper; rubrik och Innehåll. Klicka på knappen "Skapa" uppe till höger.

6.Sidan har nu laddats om till att visa "På sidan-redigering" och det nya blocket ligger i innehållsytan.

Läs mer om hur ni ändra inställningar i ett block.