Den nya designversionen "Blocks" innehåller ett helt nytt sätt för att utforma er Startsida. De fasta boxarna ersätts nu med blocks, där man kan utforma sin startsida med större flexibilitet än tidigare. Under tiden ni bygger er nya startsida med blocks bör ni dock inte publicera startsidan eftersom den då kommer att visas utåt för era besökare, d.v.s. er nuvarande startsida med struktur och innehåll försvinner. Arbeta istället med knappen förhandsgranska, för att se er nya startsida växa fram, ända tills ni är nöjda med innehåll och utseende på er startsida.

Observera! Inga gamla boxar kommer att konverteras automatiskt, utan startsidan måste byggas av er på nytt. Publicerar ni startsidan av misstag fast den inte är klar kan ni återgå till den gamla startsidan genom att välja designversion "Responsiv version 2013" under Design-fliken och sedan publicera sidan. Era ändringar ni gjort i designversionen "Blocks" kommer att finnas kvar trots detta. Ni återgår till dem genom att återigen välja designversion "Blocks" (men publicera inte startsidan). Alla arbetsrum under er startsida måste också göras om (med blocks) innan ni väljer att publicera förbundets startsida. Läs mer om hur ni ändrar design på arbetsrum.

Byta designversion på Startsidan

Följ dessa steg för att gå över till IdrottOnlines nya designversion "Blocks":

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan.

4. Välj fliken "Design".

5. Välj designversion=Blocks. Sidan kommer laddas om och visa grundutförandet i den nya designversionen "Blocks" i redigerarläget. Inget innehåll från den gamla startsidan läggs automatiskt in eftersom det är helt nya typer av ytor och storlekar på dessa ytor. Storlek på de nya ytorna finner ni här.

6. Klicka på "Alla egenskaper" igen.

7. Nya egenskaper har nu dykt upp under fliken Design. Lägg till blocks på startsidan

När ni har ändrat designversion kommer publicera-knappen att påvisa uppmärksamhet genom att markera att det finns ändringar att publicera.

Publicera INTE startsidan så länge ni vill att er nuvarande startsida ska visas utåt för besökare. Använd istället knappen "Uppdatera design utan att publicera sidan" för att uppdatera ändringar under Design-fliken.

8. Läs mer om hur ni använder innehållsytorna i den nya "Blocks"-designen här.

9. Under Design-fliken gör ni sedan övriga design-inställningar som mest rör färg,typsnitt, bakgrund m.m. Vill ni se hur ändringarna slår igenom använder ni knappen "Uppdatera design utan att publicera sidan" och då växlar sidan till "På sidan-redigering". Ni kan även klicka på "Växla förhandsgranskningsläge" uppe till vänster på sidan för att se hur sidan kommer se ut utanför Redigerarläget:

Nästa steg: Lägg till blocks på startsidan