Denna artikel kommer dels att gå igenom hur man tar bort en tilldelad avgift från en eller flera enskilda medlemmar, och hur man tar bort en skapad medlemsavgift från föreningen.

Ta bort en tilldelad avgift från en medlem

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på fliken "Avgifter" i toppbaren. Saknar ni denna flik beror det troligtvis på att ni inte har behörighet att hantera avgifter för föreningen, hör då med er huvud- eller klubbadministratör.

3. Klicka på fliken "Underlag (tilldela)".

4. Sök fram medlemmen som ni vill ta bort avgiften för, antingen genom sökparametrarna eller genom att skrolla igenom registret på sidan.

5. Klicka på knappen med ett kryss längst till höger om avgiften för att ta bort den (inaktivera den) för medlemmen. Avgifter som hanterats via Fortnox måste plockas bort via Fortnox och kan inte plockas bort med denna metod.

Ta bort/inaktivera en medlemsavgift från föreningen

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på fliken "Avgifter" i toppbaren. Saknar ni denna flik beror det troligtvis på att ni inte har behörighet att hantera avgifter för föreningen, hör då med er huvud- eller klubbadministratör.

3. Klicka på underfliken "Avgifter". Här kan man antingen söka fram avgiften utifrån dess namn eller skrolla i listan över föreningens avgifter längre ner.

4. Klicka på pilen bredvid redigeringsblocket till höger om avgiften för att inaktivera eller ta bort den. Avgifter som används i nuläget kan inte tas bort, endast inaktiveras.