Allmänt om boxar på startsidan:

Boxar är de informationsrutor på startsidan som styr hur nyhetslistor, visningskalendern, reklam, kommande aktiviteter och liknande innehåll visas. Beroende på hur mycket information föreningen vill visa på startsidan finns det layouter med olika antal boxar att välja.

Redigera boxinställningar:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Ni bör nu befinna er på redigeringssidan för er förenings startsida.

4. Klicka på knappen med tre prickar och tre streck i högre hörnet för att komma till redigeringssidan "Alla egenskaper".

5. Klicka på fliken för "Boxinställningar".

6. Överst på denna sida kan man välja en layout i rullisten, och längre ner på sidan illustreras hur de olika layouterna ser ut. Genom att klicka på knappen "Klicka här" kommer man till en informationssida som visar vilka sidtyper som fungerar i vilka boxar för de olika layouterna.

7. Ytterligare längre ner på sidan visas vilket innehåll som är kopplat till dem olika boxarna.

8. För att byta innehåll (1) klickar man antingen på krysset och drar en ny sida från strukturträdet till höger till den nu tomma rutan, eller (2) klickar på de tre prickarna och söker fram den nya sidan i listan som dyker upp (bild nedan).

9. För att eventuella ändringar sedan ska sparas klickar man på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar".