1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Aktiviteter" i vänstermenyn.

4. Här kan du välja att söka på en speciell kalender, plats, grupp eller ledare. Du kan också välja att söka aktiviteter mellan två datum. Klicka sedan på "Sök".

5. Sökresultatet visas längre ner på sidan.

6. Vill man ändra om filtreringen så gör man det i fälten ovan.

7. Man kan också göra en utökad sökning, det gör att man kan filtrera ännu mer specifikt. För att göra en utökad sökning, klicka på "Utökad sökning" och fyll i önskade fält. När man gjort sin filtrering klickar man på "Sök".

8. I sökresultatet kan man se aktiviteterna som filtrerats fram. Genom att klicka på aktivitetens namn så kommer man in till aktiviteten. Där kan man då redigera aktiviteten.

9. Man kan även bland annat lägga till person och skapa kallelse.

10. Vill man ta bort aktiviteter så markerar man aktiviteten eller aktiviteterna som man önskar ta bort. Klicka därefter på "Ta bort".

11. Vill man exportera aktiviteter till Excel så klickar man på "Exportera till Excel" då skapas en fil på din dator där samtliga aktiviteter i sökresultatet visas.