1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kalendrar" i vänstermenyn.

Är aktiviteten du önskar upprepa skapad sedan tidigare gör du enligt följande:

1. Klicka på kalendern som aktiviteten du önskar skapa en upprepning för ligger i.

2. Klicka på aktiviteten. Klicka därefter på "Redigera".

Är aktiviteten du önskar upprepa inte skapad sedan tidigare gör du enligt följande:

1. Klicka på kalendern som du önskar skapa en aktivitet i.

2. Klicka på "Skapa aktivitet".

3. Obligatoriska fält att fylla i är aktivitetstyp, namn, aktivitetens datum samt aktivitetens starttid. Ska aktiviteten närvaroregistreras så kommer man även behöva ange en plats och en sluttid för att kunna spara närvaron på aktiviteten. Per automatik är det valt att aktiviteterna ska närvaroregistrerar, ska aktiviteten inte närvaroregistreras så bockar man ur den rutan.

När aktiviteten är öppnad/skapad så gör du enligt följande:

1. Klicka på "Redigera" under "Upprepning".

2. Välj sedan hur ofta upprepningen ska ske och när upprepningen ska upphöra. Du kommer kunna se vilka upprepningstillfällen som inställningarna kommer ge. För att lägga till upprepningarna klickar man på "Välj".

Redigera aktivitetsserie:

1. Klicka på kalendern som du önskar redigera en aktivitet i.

2. Klick på aktiviteten. Klicka därefter på "Redigera".

3. Gör ändringarna som du önskar göra på aktiviteten. Klicka därefter på "Spara".

4. Ingår aktiviteten i en aktivitetsserie så kan man välja om man vill göra samma redigering på alla eller flera av aktiviteterna i serien. Man markerar aktiviteterna i serien som vill redigera och klickar därefter på "Spara"

Ta bort aktivitetsserie:

1. Klicka på kalendern som du önskar ta bort en aktivitet ifrån.

2. Klick på aktiviteten. Klicka därefter på "Ta bort".

3. Ingår aktiviteten i en aktivitetsserie så kan man välja om man vill ta bort alla eller flera aktiviteter i serien. Man markerar aktiviteterna i serien som man vill ta bort och klickar därefter på "Slutför".