1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kalendrar" i vänstermenyn.

4. Klicka på kalendern som du önskar skapa en aktivitet i.

5. Klicka på "Skapa aktivitet".

6. Det är obligatoriskt att namnge aktiviteten, välja en aktivitetstyp och ange ett datum och en starttid. Man kan även lägga till en beskrivning och välja vilken idrott som aktiviteten ska vara kopplad till. När man fyllt i grundinställningarna för kalendern så klicka på "Spara".

7. Om aktiviteten ska upprepas så klickar man på "Redigera" under "Upprepning".

8. Välj sedan hur ofta upprepningen ska ske och när upprepningen ska upphöra. Du kommer kunna se vilka upprepningstillfällen som inställningarna kommer ge. För att lägga till upprepningarna klickar man på "Välj".

9. Vill du ange en samlingstid, avmarkera rutan "Ingen samlingstid". Då får du upp möjligheten att ställa in hur lång tid innan ni har samling.

10. Under fliken "Lägg till person" kan man lägga till och ta bort deltagare och ledare. Om man använder sig av förvalda inställningar för grupper och ledare i kalendern så kommer gruppmedlemmarna och ledarna redan finnas med under denna flik.

11. Vill man lägga till en deltagare så söker man fram personen/personerna i fältet "Person" och klickar därefter på "Lägg till". Man kan även lägga till alla medlemmar i en grupp, då söker man fram gruppen/grupperna i fältet "Grupp" och klickar därefter på "Lägg till".

12. Vill man ta bort en deltagare så klickar man på papperskorgen till höger om personens namn.

13. Vill man markera eller avmarkera en deltagare som ledare så gör man det genom att bocka i eller ur rutan för fältet "Ledare".

14. Är en deltagare funktionsnedsatt så markerar man det genom att bocka i rutan "FN".

15. När man gjort sina val så klickar man på "Spara", aktiviteten och eventuella upprepningar kommer nu läggas till i kalendern.