1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kalendrar" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Skapa aktivitetskalender" till höger på sidan.

5. Det är obligatoriskt att namnge kalendern. Man kan även lägga till en beskrivning och välja vilken idrott som kalendern ska vara kopplad till. Vill man inte att kalendern ska ha en idrottskoppling så lämnar man fältet tomt. Det är även här man ställer in möjligheten att ha förvalda aktivitetstyper, grupper och ledare. När man fyllt i grundinställningarna för kalendern så klicka på "Spara".

Tips! Skapa en kalender per lag/grupp och använd er av förvalsinställningar för aktiviteterna i kalendern, så som aktivitetstyp, grupper och ledare. Det gör att det vid skapandet av aktiviteter kommer det vara mindre steg att fylla i per aktivitet.