1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Fortnox" i toppmenyn.

Observera att endast personen med rollen "Fortnox-användare" kommer åt/ser alternativet "Fortnox" i toppmenyn.

Vill du bokföra en faktura inifrån själva fakturan:

1. Klicka på "Fakturering".

2. Stå under "Kundfakturor".

3. Klicka dig in på fakturan.

4. Klicka på "Bokför".

Vill du bokföra en eller flera fakturor utifrån fakturalistan:

1. Klicka på "Fakturering".

2. Stå under "Kundfakturor".

3. Markera de fakturor du önskar bokföra genom att bocka i rutan till vänster om fakturan.

4. Klicka på "Bokför" nere till höger på sidan.

När avgiften är betald så behöver ingen manuell markering under "Avgifter" och sedan "Betalstatus" i IdrottOnline att göras. Betalstatusen ändras automatiskt till "Betald" i IdrottOnline när betalningen inkommit och blivit bokförd i Fortnox.