1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Betalstatus".

4. Klicka på "Ny betalning".

5. Välj för vilka medlemmar avgiften gäller i fältet "Medlemmar". Välj sedan vilken avgift som ska aktiveras i fältet "Avgifter".
6. Fyll i de övriga fälten "Status", "Förfallodatum" och "Benämning".  Exempel på benämning för avgiften är vilket år eller termin det gäller.

7. Klicka på "Nästa" när alla fält är i fyllda.

8. I nästa steg ser du en sammanfattning över vem som kommer få vilken avgift. Om du vill göra ett e-postutskick, klicka i rutan "Skicka e-post".

9. Klicka sedan på "Nästa" och en ny betalning skapas.

10. Klicka sedan på "Slutför".