1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Betalstatus".

4. Klicka på "Ny betalning".

5. Välj för vilka medlemmar avgiften gäller i fältet "Medlemmar". Välj sedan vilken avgift som ska aktiveras i fältet "Avgifter".
6. Fyll i de övriga fälten "Status", "Förfallodatum" och "Benämning".  Exempel på benämning för avgiften är vilket år eller termin det gäller.

7. Klicka på "Nästa" när alla fält är i fyllda.

8. I nästa steg ser du en sammanfattning över vem som kommer få vilken avgift.

9. Klicka sedan på "Nästa" och en ny betalning skapas.

10. Klicka sedan på "Slutför".

När detta är gjort så behöver ni skicka ut fakturan till medlem från Fortnox. Fortsätt till guiden "Skicka faktura till medlem från Fortnox".