1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på "Fortnox" i toppmenyn.

Observera att endast personen med rollen "Fortnox-användare" kommer åt/ser alternativet "Fortnox" i toppmenyn.

3. Klicka på "Inställning".

4. Klicka på "Bokföring" i popup-fönstret.

5. Klicka på "Förvalda konton".

6. Fyll i fälten som är obligatoriska. Följande fält är obligatoriska:

Försäljning - Vara
Försäljning EU, momspliktig - Vara

Försäljning Export - Vara

7. När ni fyllt i fälten klicka på "Spara" längre ner i popup-fönstret.

Vet ni inte vilka konto som ska anges i fälten, kontakta Fortnox-supporten.

Regler kring fakturamallar:

Det finns två fakturamallar i Fortnox, en standard och en för minderåriga. Dessa får inte ändras, har man gjort en ändring i fakturamallen så kommer föreningen inte kunna skicka ut avgifter. Är så fallet behöver man kontakta Fortnox-supporten så får de återställa fakturamallen.