1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på "Fortnox" i toppmenyn.

Observera att endast personen med rollen "Fortnox-användare" kommer åt/ser alternativet "Fortnox" i toppmenyn.

3. Klicka på "Räkenskapsår saknas".

4. Klicka på "Skapa nytt/redigera/radera år".

5. Fyll i datum i fälten "Fr.om." och "T.o.m".

6. Välj en bokföringsmetod.

7. Välj en kontoplan.

8. Klicka på "Spara".

Regler kring fakturamallar:

Det finns två fakturamallar i Fortnox, en standard och en för minderåriga. Dessa får inte ändras, har man gjort en ändring i fakturamallen så kommer föreningen inte kunna skicka ut avgifter. Är så fallet behöver man kontakta Fortnox-supporten så får de återställa fakturamallen.