1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka  på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Avgifter" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Skapa avgift".

5. Fyll i uppgifterna. När ni skapar avgifter ska ni skapa generella avgifter, dvs. döp de INTE till en specifik period då detta skrivs in i ett senare skede.

6. När du skapar avgiften, välj "Fortnox" under "Hantering av betalningar".
7. Medlemsurvalen som kan läggas på avgiften är:

- Inget (Manuell tillsättning) - Gå in på varje medlem en och en och tillsätta avgifterna.

- Alla medlemmar - Avgiften tillsätts automatiskt på alla medlemmar (även när de läggs till nyamedlemmar).

- Medlemmar i idrott - Medlemmar i vald idrott får denna avgift tillsatt automatiskt (även när de läggs till nya medlemmar).

- Medlemmar i grupp/lag - Grupper/Lag som väljs i listan får denna avgift tillsatt automatiskt(även när de läggs till nya medlemmar i denna grupp).

8. Klicka på "Spara avgift".