1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på "Utbildning" i toppmenyn.

3. Klicka på "Utbildningar" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Öppna" vid den utbildning som du önskar närvaroregistrera.

5. Klicka på fliken "Närvaro".

6. Är en person frånvarande så klickar man på den gröna knappen "Närvarande", knappen kommer då ändras om och bli grå med texten "Ej närvarande".

7. För att spara närvaron klickar man på "Spara närvaro".

8. För att slutföra utbildningen klickar man på "Slutför utbildningen", detta ska endast göras när utbildningen är helt avslutad.