1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Utbildning" i toppmenyn.

3. Klicka på "Anmälan" i vänstermenyn.

4. Klicka på den typ av utbildning som du vill skapa.

Obs! Beroende på vilken utbildningstyp ni skapar kan fälten som visas nedan skilja sig från det ni ser. Alla fält är inte med/obligatoriska på alla olika utbildningstyper.
I exemplet nedan har vi valt att skapa en lärgrupp.

5. Första fliken heter "Allmänt". Fält markerade med röda stjärnor är obligatoriska fält och kan alltså inte lämnas tomma.

6. Fyll i fälten.

7. För att beställa material klickar man på ”Jag vill beställa material – kontakta mig” och fyller i uppgifterna som efterfrågas. Vill man inte beställa material så klickar man på fliken så att fälten under fliken inte visas.

8. Klicka därefter på "Nästa".

9. Andra fliken heter "Tillfällen".

10. Vet ni inte när utbildningstillfällena kommer vara fyller ni i fälten under fliken "Vi har inte bestämt när utbildningstillfällen ska vara".
Fält markerade med röda stjärnor är obligatoriska fält och kan alltså inte lämnas tomma.

11. Om ni vet när utbildningstillfällena kommer vara fyller ni i fälten under fliken "Jag vet ungefär när utbildningstillfällena ska vara och vill skapa tillfällen manuellt".

Fält markerade med röda stjärnor är obligatoriska fält och kan alltså inte lämnas tomma.

12. När ni gjort ett val och fyllt i uppgifterna, klicka på "Nästa".

13. Tredje fliken heter "Deltagare".

14. Vill du lägga till en person, klicka i fältet vid "Lägg till person".

15. Sök fram personen/personerna.

16. Klicka på knappen "Lägg till" till höger om fältet.

17. När man lagt till en eller flera personer så visas de längre ner på sidan.

18. Vill man ta bort en person från utbildningen så klickar man på "Ta bort " längst till höger om personens uppgifter.

19. Vill du lägga till personer från en grupp, klicka i fältet vid "Lägg till grupp".

20. Sök fram gruppen/grupperna.

21. Klicka på knappen "Lägg till" till höger om fältet.

22. I fältet för "Tillagda grupper" kan man se vilka grupper som blivit tillagda.

23. Vill man ta bort en tillagd grupp så klickar man på krysset till vänster om gruppnamnet. Då tas alla gruppmedlemmar bort som deltagare.

24. Personerna i gruppen som man lagt till kommer visas i listan, precis som tillagda personer gör.

25. Vill man markera en person som utbildare så bockar man i rutan för "Utbildare" på den eller de personer som ska vara utbildare.

26. När man lagt till deltagarna, klicka på "Nästa".

28. Fjärde fliken heter "Granska och slutför".

29. Dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Stämmer uppgifterna klicka på "Skicka". Är några uppgifter felaktiga, klicka på "Föregående" och gå tillbaka till respektive flik för att rätta uppgifterna.

30. Det sista steget är en bekräftelse på att anmälan skickats in.