1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Licenser" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personlicenser" i vänstermenyn.

4. Klicka i så att du står under "Personer".

5. Välj en licens genom att bocka i rutan till vänster om licensen.
6. Önskar man filtrera fram specifika personer som licensen ska sökas för så gör man det genom att fylla i information i något av sökfälten. Lämnas sökfälten tomma så visas samtliga medlemmar i föreningen.

7. Klicka på "Sök".

8. Längre ner på sidan visas sökresultatet.

9. Välj de personer som du önskar söka licens för genom att bocka i rutan till vänster om personernas namn.

10. Klicka på "Ansök".

11. Bocka i rutan "Godkänn villkoren".

12. Om ni önskar få en kopia av ansökan till en e-postadress så bockar ni i rutan "Skicka kopia av ansökan till e-postadress" och fyll därefter i e-postadressen i fältet.

13. Klicka på "Ansök".

Man kan inte söka licens för en person som har ofullständigt personnummer. Har personen inget svenskt personnummer så behöver hen vara markerad som utländsk och ha en nationalitet angiven.