1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Licenser" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personlicenser" i vänstermenyn.

4. Klicka i så att du står under "Personer".

5. Välj en licens genom att bocka i rutan till vänster om licensen.
6. Önskar man filtrera fram specifika personer som licensen ska sökas för så gör man det genom att fylla i information i något av sökfälten. Lämnas sökfälten tomma så visas samtliga medlemmar i föreningen.

7. Klicka på "Sök".

8. Längre ner på sidan visas sökresultatet.

9. Välj de personer som du önskar söka licens för genom att bocka i rutan till vänster om personernas namn.

10. Klicka på "Ansök".

11. Bocka i rutan "Godkänn villkoren".

12. Om ni önskar få en kopia av ansökan till en e-postadress så bockar ni i rutan "Skicka kopia av ansökan till e-postadress" och fyll därefter i e-postadressen i fältet.

13. Klicka på "Ansök".