1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "LOK" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kommunfil" i vänstermenyn.

4. Läs PuL-texten och bocka i rutan att ni läst igenom denna.

5. Välj perioden i rullistan och klicka sedan på ”Skapa fil”.

6. Filen kommer nu skapas och läggas i listan under.

7. För att ladda ner filen till datorn klicka på knappen ”Hämta fil” bakom den period som ni vill ladda ner.
Observera att knappen först visas när filen är skapad, det kan ta upp till 24 timmar för en fil att skapas.

8. Klickar man på ”Exportera till Excel” så exporterar man listan med kommunfiler till Excel, inte kommunfilernas innehåll.

I de fallen där kommunerna kan hämta kommunfilerna automatiskt i IdrottOnline så kan föreningen godkänna att kommunen får göra detta. I så fall, gör enligt följande:

1. Välj mellan vilka perioder som ni tillåter kommunen att hämta filer.

2. Bocka i rutan för godkännande.
3. Klicka på ”Spara”.