1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Klicka upp resursfönstret, knappen för resursfönstret består av en mapp och är högt upp till höger på hemsidan.

4. Öppna gadgeten som heter "Formulär". Om den inte finns inlagd i ert resursfönster lägger ni till den. Information om hur man gör detta finns i lösningen ”Redigeraläget – Gadgets”.

5. När ni har klickat upp gadget ”Formulär” så väljer ni den mappen som formuläret ligger i och dubbelklickar därefter på dess namn för att öppnat upp det, eller klickar på dess menyikon på höger sida om namnet och sedan "Redigera".

6. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan.

7. Klicka på fliken "Inställningar".

8. Klicka på knappen "+" under "Send email after form submission".

För att skicka ett e-postmeddelade till ansvarig i föreningen när ett formulärsvar inkommer, gör enligt följande:

1. Fyll i noreply@idrottonline.se i fältet "Från".

2. Fyll i e-postadressen till person som ska få mejl när formulärsvar inkommer i fältet "Till".

3. Lägg till ett ämne i fältet "Ämne".

4. Fyll i ett meddelande i fältet "Meddelande".

5. Vill man att formulärsvaren ska visas direkt i mejlet utan att ansvarig ska behöva logga in i IdrottOnline, klicka på "Lägg till placeholder".

6. Välja de placeholders som man önskar att svar ska tas med i mejlet för. Vill man ha med svar på samtliga placeholders väljer man "summary".

7. När man gjort sina val klickar man på "Lägg till".

För att skicka ett e-postmeddelade till personen som skickar in ett formulärsvar, gör enligt följande:

1. Fyll i noreply@idrottonline.se i fältet "Från".

2. Lägg till placeholder där personen fyllt i sin e-postadress i fältet "Till".

3. Lägg till ett ämne i fältet "Ämne".

4. Fyll i ett meddelande i fältet "Meddelande".

5. Vill man att formulärsvaren ska visas direkt i mejlet, klicka på "Lägg till placeholder".

6. Välja de placeholders som man önskar att svar ska tas med i mejlet för. Vill man ha med svar på samtliga placeholders väljer man "summary".

7. När man gjort sina val klickar man på "Lägg till".