För att skapa en sida med ett formulär som medlemsansökan går man tillväga på följande sätt:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera i navigationsfönstret där sidan med medlemsansökan ska ligga.

5. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och sedan på ”Ny sida”.

6. Välj sidtypen "Medlemsansökan".

7. Fyll i namn på sidan och klicka på "OK".

8. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera" för att sidan ska synas på hemsidan.

Godkänna medlemsansökningar

När en person har ansökt om medlemskap skickas det ut ett e-postmeddelande till personerna i föreningen som har behörighet att godkänna nya medlemmar. För att godkänna inkommande medlemsansökningar går man tillväga på följande sätt:

1. Logga in på er förenings hemsida.

2. Klicka på Administration-fliken.

3. Finns det nya medlemmar att godkänna dyker det upp en text som säger detta på startsidan i Administrationen.

4. Medlemmarna för godkännande går att nå antingen via att klicka på länken "Se dem här", eller genom att klicka på fliken "Personer" och göra en sökning enligt nedan.

5. Personerna som har ansökt om medlemskap dyker då upp i en lista. Där kan man markera dem personer som ska hanteras och antingen avslå eller godkänna medlemskap.

6. Vid godkännande läggs personerna till i föreningens medlemsregister.