XML-FILER:

1. Börja med att öppna programmet Excel.

2. Klicka på ”Arkiv”, sedan på ”Öppna” och därefter på ”Bläddra”.

3. Leta fram filen på datorn, klicka på den och sedan på ”Öppna”.

4. Välja att öppna filen som en skrivskyddad arbetsbok genom att markera valet och sedan klicka på ”OK”.

5. Nu öppnas filen som en Excel-fil och ni kan spara/skriva ut den.

CSV-FILER:

1. Börja med att öppna programmet Excel.

2. Klicka på ”Arkiv”, sedan på ”Öppna” och därefter på ”Bläddra”.

3. Leta fram filen på datorn, klicka på den och sedan på ”Öppna”.

4. Välj ”Avgränsade fält” och klicka därefter på ”Nästa”.

5. Välj en avgränsare, i detta fall ”Komma”. Klicka därefter på ”Nästa”.

6. Klicka därefter på ”Slutför”.

7. Nu öppnas filen som en Excel-fil och ni kan spara/skriva ut den.