1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Klicka upp resursfönstret, knappen för resursfönstret består av en mapp och är högt upp till höger på hemsidan.

4. Klicka upp gadgeten "Formulär". Om den inte finns inlagd i ert resursfönster lägger ni till den. Information om hur man gör detta finns i manualen ”Redigeraläget – Gadgets”.

5. När ni har klickat upp gadget ”Formulär” så väljer ni den mappen som ni vill att formuläret ska ligga i och klickar därefter på knappen ”+ Nytt formulär”.

6. Namnge formuläret och klicka på ”OK”.

7. Då kommer man till denna vy och ett tomt formulär är skapat:

8. Först när ni klickar på "Publicera?" och sedan "Publicera" så sparas formuläret och kan läggas upp på hemsidan.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Redigera formulär" för information om hur man använder formulärelement för att designa formuläret.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Lägg ut formulär på sida" för information om hur man gör för att publicerar ett formulär på hemsidan.