1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Klicka upp resursfönstret, knappen för resursfönstret består av en mapp och är högt upp till höger på hemsidan.

4. Klicka upp gadgeten "Formulär". Om den inte finns inlagd i ert resursfönster lägger ni till den. Information om hur man gör detta finns i manualen ”Redigeraläget – Gadgets”.

5. När ni har klickat upp gadget ”Formulär” så väljer ni den mappen som ni vill att formuläret ska ligga i och klickar därefter på knappen ”+ Nytt formulär”.

6. Namnge formuläret och klicka på ”OK”.

7. Då kommer man till denna vy och ett tomt formulär är skapat:

8. Först när ni klickar på "Publicera?" och sedan "Publicera" så sparas formuläret och kan läggas upp på hemsidan.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Redigera formulär" för information om hur man använder formulärelement för att designa formuläret.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Lägg ut formulär på sida" för information om hur man gör för att publicerar ett formulär på hemsidan.