För att få tillgång till besöksstatistik men också statistik som visar vilka sidor på er hemsida som får mest klick så kan ni koppla ett Google Analytics-konto till er IdrottOnline-sida.

För att göra detta så behöver ni först ha skapat upp ett Google-konto. För mer information om hur man skapar ett Google-konto samt registrerar sig för Google Analytics kan ni hitta här: https://www.google.se/analytics/

När ni har registrerat er för Google Analytics så kommer ni få ett ID för webbplatsprofil. ID har följande format: UA-XXXXX-Y där ”X” motsvarar ert kontonummer och ”Y” motsvarar ert profilnummer.

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan.

4. Klicka på fliken "Grundinställningar".

5. Skrolla ner till Google Analytics. Där fyller man i ID:et i fältet.

6. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar för att spara inställningarna.

Har ni frågor om hur man administrerar Google-kontot eller hur funktionerna i Google Analytics fungerar så hänvisar vi er till Googles supportavdelning för hjälp.