Som standard så är åtkomsten till ett arbetsrum ”Tillgänglig för alla”. Skulle man däremot vilja begränsa åtkomsten till ett arbetsrum så följer man dessa steg: 


1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.


2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas. 


3. Öppna navigationsfönstret. 


4. Markera det arbetsrummet som ni vill ändra behörighetsinställningarna för genom att klicka på dess namn i strukturträdet. 

5. Uppe till höger ändrar ni så att ni befinner er på redigerarläget "Alla egenskaper" som illustreras i bilden nedan. 



6. Välj fliken ”Innehåll” och sedan vid ”Begränsa åtkomst” så kan man ändra åtkomsten till arbetsrummet. 

7. Där kan man välja mellan ”Tillgänglig för alla”, ”Endast medlemmar i förening” eller ”Endast medlemmar i arbetsrum” i en rullista.
Standard inställningen är som sagt ”Tillgänglig för alla” och är det den åtkomsten man vill att arbetsrummet ska ha så behöver man inte gå in och göra några ändringar.


8. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera" för att spara inställningarna.