En gadget är ett tillbehör till redigerarläget. De kan flyttas runt i navigeringsfönstret och resursfönstret. Vad man kan göra med en gadget beror på vilken gadget det är. Exempel på gadgets är att kunna ställa in nyckelord och skapa formulär. Men också navigeringsvyn och mediehanteringen är gadgets. Man kan säga att en gadget är en verktygsruta som placeras i resursfönstret och/eller i navigeringsfönstret.

För att lägga till eller ta bort gadgets från redigerarvyn gör man enligt följande:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna upp Resursfönstret.

4. Klicka på kugghjulet upp till vänster, bredvid knappnålen. Här får man valet att lägga till en gadget eller ändra ordningen på dem som redan finns.

5. Man kan lägga till och ta bort gadgets i både navigeringsfönstret och i resursfönstret, beroende på vad man vill se. Samma gadgets kan därför visas i både navigeringsfönstret och i resursfönstret.

• Lägg till gadget: Klicka på "Lägg till gadget" för att välja den gadget som du vill lägga till.
  • Ändra ordning på gadgets: Klicka på "Ordna om", sedan flyttar man runt gadgets och ändrar ordningen genom en drag and drop-funktion som innebär att man klickar på en gadget och drar gadgeten till den plats som man önskar ha den på och sedan släpper.
  • Ta bort gadget: Klicka på gadgetens namn för att veckla ut den (i detta fall ”Nyligen”). Sedan klickar man på kugghjulet som kommer upp nere till höger och därefter klickar man på ”Ta bort gadget”. Se bild nedan.