Ibland vill man sätta upp ett regelverk för i vilken ordning som nyheter publiceras på hemsidan, exempelvis genom en statisk sortering (med sorteringsindex) eller löpande efter datum (utifrån en given regel). Då går man tillväga på följande sätt:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera mappen som ni vill ändra sorteringsindexet för genom att klicka på dess namn i strukturträdet.

5. På höger sida klickar ni sedan så att ni är inne under redigerarläget "Alla egenskaper" som har följande symbol:

6. Klicka på fliken som heter "Inställningar".

7. Här finns det en rullgardinsmeny som heter ”Sortera undersidor” och en som heter "Sorteringsindex".
I detta fallet så står det som ”Enligt publicerande datum” (senaste överst) och den nyhet som senast publicerades är således den som visas överst i nyhetsflödet.

8. Sortera undersidor har följande alternativ:

• Enligt skapadatum (senast överst)
  • Enligt skapadatum (äldst överst)
  • Alfabetiskt
  • Enligt sorteringsindex
  • Enligt ändradatum (senast överst)
  • Enligt publiceradatum (äldst överst)
  • Enligt publiceradatum (senast överst)

9. Väljer man alternativet "Sorteringsindex" så kommer de underliggande sidorna att sorteras utifrån ett tilldelat heltal som de har fått, där det lägsta talet hamnar överst i nyhetsflödet. Det vill säga i ordningen Sida med sorteringsindex 1, Sida med sorteringsindex 2, Sida med sorteringsindex 3 osv...
Underliggande sidor tilldelas sorteringsindex på deras respektive sidor i rutan under valet av sorteringsmetod (se nedersta pilen i bilden ovan).

10. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar" för att spara den nya sorteringsordningen.