Ibland vill man sätta upp ett regelverk för i vilken ordning som nyheter publiceras på hemsidan, exempelvis genom en statisk sortering (med sorteringsindex) eller löpande efter datum (utifrån en given regel). Då går man tillväga på följande sätt:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera mappen som ni vill ändra sorteringsindexet för genom att klicka på dess namn i strukturträdet.

5. På höger sida klickar ni sedan så att ni är inne under redigerarläget "Alla egenskaper" som har följande symbol:

6. Klicka på fliken som heter "Inställningar".

7. Här finns det en rullgardinsmeny som heter ”Sortera undersidor” och en som heter "Sorteringsindex".
I detta fallet så står det som ”Enligt publicerande datum” (senaste överst) och den nyhet som senast publicerades är således den som visas överst i nyhetsflödet.

8. Sortera undersidor har följande alternativ:

• Enligt skapadatum (senast överst)
  • Enligt skapadatum (äldst överst)
  • Alfabetiskt
  • Enligt sorteringsindex
  • Enligt ändradatum (senast överst)
  • Enligt publiceradatum (äldst överst)
  • Enligt publiceradatum (senast överst)

9. Väljer man alternativet "Sorteringsindex" så kommer de underliggande sidorna att sorteras utifrån ett tilldelat heltal som de har fått, där det lägsta talet hamnar överst i nyhetsflödet. Det vill säga i ordningen Sida med sorteringsindex 1, Sida med sorteringsindex 2, Sida med sorteringsindex 3 osv...
Underliggande sidor tilldelas sorteringsindex på deras respektive sidor i rutan under valet av sorteringsmetod (se nedersta pilen i bilden ovan).

10. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar" för att spara den nya sorteringsordningen.