1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Se till att stå på föreningens startsida.

5. Välja att redigera under "Alla egenskaper" genom att klicka på knappen upp till höger så att den har tre punkter med tre streck bredvid.

6. Klicka på fliken "Grundinställningar".

7. Skrolla ner till rubriken "Gräsroten".

8. Klicka på "Klicka här".

9. Ett popup-fönster öppnas. Skriv in föreningens namn i sökfältet och klicka därefter på sökknappen.

10. Längre ner på sidan visas sökresultatet.

11. Klicka på "Visa banners" för den förening som du önskar få banners till.

12. Klicka på den banner som man önskar använda.

13. Kopiera koden som visas i rutan högst upp i popup-fönstret.

14. Gå tillbaka till IdrottOnline-sidan. Skrolla ner till rubriken "Anslagstavla".

15. Klicka på "HTML" i den nedre rutan "Plats för annonser längst till höger på sidan".

16. Klistra in länken som du tidigare kopierade från Svenska Spels hemsida.
17. Klicka därefter på "Uppdatera".

18. Bannern visas nu i rutan.

19. Klicka på "Publicera?" och därefter "Publicera".

20. Bannern är nu tillagt i anslagstavlan på hemsidans startsida.