Krav för att kunna anslutas till Gräsroten

För att kunna ansluta föreningen till Gräsroten så behöver man ha följande uppgifter korrekt ifyllda på sin IdrottOnline-sida:

• Ordförande (med e-postadress)
  • Bankgiro/postgirokonto
  • E-postadress till huvudföreningen
  • Organisationsnummer
  • Föreningsnummer

När kraven uppfylls och informationen är korrekt angiven så gör man enligt följande:

1. Gå in på: https://svenskaspel.se/grasroten/partner/glomtlosenord?action=anslut

2. Fyll i föreningens föreningsnummer (även kallat RF-nummer) och e-postadressen till ordförande.

3. Klicka på "Skicka".

4. Ett e-postmeddelande kommer nu skickas till ordförandes e-postadress. Där finns inloggningsuppgifter till gräsroten.

5. Gå in på: https://svenskaspel.se/grasroten/partner/login

6. Logga in.

Observera!
Om man får felmeddelande att föreningen inte är aktiverad trots att den är det, så saknas något av de ovannämnda kraven.

Synkroniseringen mellan IdrottOnline och Svenska Spel sker en gång i veckan, natten mot måndag. Det innebär att ändringar som görs inte kommer slå igenom/visas hos Svenska Spel innan nästkommande måndag och man behöver därför avvakta tills dess innan man kan aktivera gräsroten för föreningen.