För att en sida ska bli enklare att hitta via sökmotorer kan man använda sig av verktyget "Sökmotoroptimering". Gör då på följande sätt:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Öppna Redigerarläget.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera sidan som ni vill optimera för sökmotorer genom att klicka på dess namn i strukturträdet.

5. På höger sida klickar ni sedan så att ni är inne under redigerarläget "Alla egenskaper" som har följande symbol:

6. Välj fliken "Sökmotoroptimering".

7. Här kan ni fylla i information om sidans titel, sökord för sidan samt en beskrivning av sidan. Här går det även att välja att exkludera sidan från sökmotorer genom att kryssa i rutan för det längst ner på sidan.

8. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar" för att spara inställningarna.