För att en sida ska bli enklare att hitta via sökmotorer kan man använda sig av verktyget "Sökmotoroptimering". Gör då på följande sätt:

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida genom att klicka på hänglåset uppe till höger på sidan.

Skriv sedan in ert användarnamn och lösenord, samt eventuellt välj vilken organisation ni vill logga in på.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera sidan som ni vill optimera för sökmotorer genom att klicka på dess namn i strukturträdet.

5. På höger sida klickar ni sedan så att ni är inne under redigerarläget "Alla egenskaper" som har följande symbol:

6. Välj fliken "Sökmotoroptimering".

7. Här kan ni fylla i information om sidans titel, sökord för sidan samt en beskrivning av sidan. Här går det även att välja att exkludera sidan från sökmotorer genom att kryssa i rutan för det längst ner på sidan.

8. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar" för att spara inställningarna.