1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Statistik/rapporter" i vänstermenyn.

4. Väl om statistik ska visas för organisationen eller för specifika grupper.

5. Om man väljer "Organisation" så visas statistiken nedanför.

Man ser en medelålder, hur könsfördelningen ser ut mellan medlemmarna.

Man ser statistiken dels via en stapeltabell hur ålders- och könsfördelningen ser ut men man ser även den informationen i siffertabellen nedanför.

6. Om man väljer "Grupp" så väljer man vilken grupp/vilka grupper som man önskar få fram statistik för genom att fylla i/välja grupp(-er) i fältet "Grupp".

7. När man fyllt i/valt grupp(-er) i fältet "Grupp" så klickar man på "Visa statistik".

8. Man ser statistiken nedanför.

Man ser en medelålder, hur könsfördelningen ser ut mellan medlemmarna i valda grupper.

Man ser statistiken dels via en stapeltabell hur ålders- och könsfördelningen ser ut men man ser även den informationen i siffertabellen nedanför.