1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna navigationsfönstret.

4. Markera nyhetslistan som ni vill publicera nyheten i genom att klicka på dess namn i strukturträdet i navigationsfönstret.

5. Klicka på menyknappen till höger om sidnamnet och välj ”Ny sida”.

6. Välj sidtyp "Nyhet" och ge nyheten en rubrik.

7. Nästa steg är att skriva nyheten, vilket inkluderar att ange ett namn, en ingress och sedan fylla på med brödtext.

8. Under redigerar-fliken "Alla egenskaper" kan man även ordna med inställningar så som att schemalägga nyheten eller att stänga av kommentarsfunktionen.

9. Klicka på "Publicera?" och sedan "Publicera ändringar" för att spara nyheten.