1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna navigationsfönstret och klicka in dig på den sidan som du vill lägga till en länk på.

4. Skriv texten som du vill att länken ska koppla till/ske igenom.

5. Markera texten och klicka därefter på symbolen uppe till vänster som består av en jordglob med en kedja framför.

6. Ett pop up-fönster kommer att dyka upp. Där kan man fylla i uppgifter så som länktitel och man kan även välja om länken ska öppnas i ett nytt fönster. Här väljer man då ”Media” och sedan klickar man på knappen bestående av de tre punkter.

7. Där får man sedan bläddra sig fram till den filen som man vill länka till. Man markerar sedan filen och klickar på ”OK”.

8. Man ser sedan i fältet till höger om ”Media” vilken fil man valt. Klicka på ”OK” och sedan publicera sidan/ändringarna. Nu har ni länkat till en fil.

9. För att länka till en sida, går på samma sätt. Markera texten som man vill att länkningen ska ske ifrån och klicka på symbolen uppe till vänster som består av en jordglob med en kedja framför.

10. Popup-fönstret kommer återigen upp. Där kan man fylla i uppgifter så som länktitel och man kan även välja om länken ska öppnas i ett nytt fönster. Här väljer man då ”Sidor” om det är en internsida på er IdrottOnline-sida och ”Extern länk” om det är en sidan utifrån.

11. Väljer man ”Sidor” så klickar man på knappen bestående av de tre punkter till höger.

12. Där får man sedan bläddra sig fram till den sidan som man vill länka till. Man markerar sedan sidan och klickar på ”OK”.

13. Man ser sedan i fältet till höger om ”Sidor” vilken sida man valt. Klicka på ”OK” och sedan publicera sidan/ändringarna. Nu har ni länkat till en intern sida.

14. Väljer man ”Extern länk” så fyller man i adressen dit man vill länka i fältet till höger. Klicka på ”OK” och sedan publicera sidan/ändringarna. Nu har ni länkat till en extern sida.