1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Till höger på sidan så finns det en redigerarknapp som består antingen av:

• en rektangel med boxar i sig med en pil bredvid som pekar nedåt, då befinner man sig på "På-sidan-redigering".
    Väljer man ”På sidan-redigering” så kommer man att genom att klicka på text med muspekaren att kunna redigera direkt på sidan. På så sätt kan man bl.a. redigera nyheter utan att gå in i det faktiska redigerarläget.

• tre punkter och tre vågräta streck bredvid, då befinner man sig på sidan med "Alla egenskaper".
    Väljer man ”Alla egenskaper” så kommer man in i ett redigerarläge där man redigerar sidan så ni bl.a. kan ändra innehåll, grundinställningar, design, boxinställningar, inställningar och sökmotoroptimering.

4. Klicka på det redigerarläge som ni vill använda er av.

5. Observera att man måste stå markerad på sidan i navigeringsfönstret för att kunna redigera just den sidan.

På-sidan-redigering:

Står man under ”På sidan-redigering” så kommer textrutorna man kan redigera direkt på sidan att bli markerade med en blå ruta. När du drar muspekaren över en ruta så blir denna grön och det visas även vilken typ av textruta du är på väg att redigera.

1. Klicka på textrutan där du vill redigera texten.
  2. Ett menyfält dyker upp där man kan välja olika funktioner så som teckenstorlek, typsnitt, understrukenstil och mycket mer.
  3. När man har gjort sina ändringar så klickar man bara utanför rutan. Då försvinner möjligheten att redigera och man måste dra muspekaren över textrutan och klicka på den igen för att redigera ytterligare.
  4. Ändringarna man genomför behöver sedan publiceras för att sparas genom att klicka på ”Publicera?” och sedan ”Publicera ändringar” upp till höger på sidan.
  5. Skulle man ångra sina ändringar så kan man antingen klicka på ”Ångra?” eller på ”Publicera” och sedan på ”Återställ till publicerat”.