1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Årsrapporter" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Skapa rapport".

5. Medlemsantalet, ledarantalet och information i rapporten som visas hämtas automatiskt från IdrottOnline.

6. Fyll i svar på eventuella frågor. Det är obligatoriskt att svara på frågor i rapporten som är markerade med en röd stjärna.

7. Om medlemsantalet, ledarantalen eller annan information är felaktig eller på annat sätt saknas, avbryt och uppdatera medlemsregistret. Skapa därefter föreningsrapporten på nytt. Om medlemsregistret är uppdaterat men felaktig siffror visas i rapporten så kan man manuellt ändra siffrorna. Man klickar då i fälten och skriver in siffrorna manuellt.

8. När man fyllt i rapporten kan man antingen skicka den till specialidrottsförbundet genom att klicka på "Skicka till SF" eller spara rapporten för att kunna skicka in den senare. För att spara rapporten klicka på "Spara".

9. Längre ner på sidan så ser man inskickade och sparade rapporter.

Inloggad i rätt sektion

Är du inloggad i "Förening" kommer du inte kunna skapa något rapport. Samma sak om man är inloggad i en sektion men tidsperioden för att skicka in rapporten inte är öppen eller om rapporten redan skapats för perioden. Genom att dra muspekaren över knappen "Skapa rapport" ser man orsaken till varför man inte kan skapa en rapport.
Inloggad i "Förening" eller fel sektion:
Inloggad i sektion men specialidrottsförbundet har ingen öppen period för att skapa rapporten vid tillfället:

För att ändra så att man är inloggad under rätt sektion för att kunna skapa rapporten, gör enligt följande:

1. Klicka på "Ändra".

2. Välj sektionen i rullistan.

3. Klicka på "Byt".

4. Sidan ladda nu om och man ska kunna klicka på "Skapa rapport".