1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Integration" i vänstermenyn.

4. Har man en integration aktiverad så ser man de senaste importerna som har gjort till IdrottOnline från den externa applikationen. Genom att klicka på statusen så får man mer information om importen.

5. Man kan filtrera sin sökning av importer genom att välja en specifik extern applikation som ska visas samt under ett datumintervall. När man gjort sina filtreringsval klickar man på "Filtrera". Sökresultatet kommer visas strax under.

6. Under "Externa applikationer" så kan man aktivera och inaktivera integrationen mellan IdrottOnline och externa applikationer.
7. För att aktivera en integration klickar man på knappen "Aktivera" vid den externa applikation man önskar aktivera.

8. Man ser vem som aktiverade en applikation och när det gjordes, man ser även när den senaste importen gjordes.

9. För att inaktivera en integration klickar man på knappen "Inaktivera" vid den externa applikation man önskar inaktivera.

När en aktivering av integrationen är gjord i IdrottOnline så behöver aktivering även ske hos den externa aktören som tillhandahåller applikationen. För mer information om hur man går tillväga för att aktivera integrationen hos externa applikationer så hänvisar vi er till respektive extern aktör.

För att kunna aktivera och administrera integrationerna i IdrottOnline så behöver man ha någon av följande roller: Förbundsadministratör, Klubbadministratör, Ordförande, Kassör, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör. Man kan också få åtkomst genom att ha behörigheten ”Administrera integration”.